Przygotowanie: ciasto wyrabiać rękami 20 - 25 minut (obowiązkowo). Odłożyć ciasto na 2-3 godziny, aby „dojrzało”. Rozwałkować je na grubość 1,5 mm i pociąć na spore prostokąty. Układać warstwami, odzielając ściereczkami. Smażyć w głębokim tłuszczu krótko.
Wspaniale smakuje z ragout warzywnym przyrządzonym na bazie marchewki, selera, cebuli, pomidorów, czosnku, ziół prowansalskich, duszonych na oliwie (można połączyć na przykład z mielonym mięsem indyczym). Do gnocco pasuje również... masło czosnkowe. Podane bez niczego także zadowoli największych smakoszy!
Nowiny Jeleniogórskie nr 50/08
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...