Kiedy jednak nadejdą długie jesienne wieczory, zimne desery lepiej zastąpić gorącym napojem Azteków, podjadając przy tym naleśniki na słodko. Dla tych, którzy preferują ostre smaki, pani Helena zdradza przepisy na farsze wytrawne do naleśników.
Ciasto naleśnikowe (4 porcje ogromnych naleśników - 35 cm): 2 szklanki mąki, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1 szklanka gazowanej wody mineralnej.
Farsz I: 1 opakowanie (450 g) mrożonego rozdrobnionego szpinaku, trzy czwarte sera typu feta, odrobinę czosnku granulowanego, 15 dag pokrojonej w kostkę i podsmażonej szynki (składniki wymieszać, na końcu dodać ser).
Farsz II: 2 sery camembert pokroić w plastry, dodać żurawinę ze słoiczka); wierzch naleśnika również posmarować żurawiną).
Farsz III: 20 dag boczku podsmażyć z cebulką, dodać na patelnię 25 dag pokrojonych w plasterki pieczarek, na końcu 20 dag startego sera żółtego (wierzch naleśnika także można posypać żółtym serem).
Nowiny Jeleniogórskie nr 37/2008 z 9 Ix 2008r.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...