„MOJE CUKIERKI”
czyli roladki z piersi indyka
Produkty: 1 pierś z indyka (wyjdzie z niej około 15 - 20 roladek), pół kg pieczarek, 1 cebula, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz.
Przygotowanie: Pierś indyka pociąć na cienkie kotlety, następnie rozbić je, oprószyć przyprawą do kurczaka. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodając skrawki mięsa z indyka. Farsz zemleć, przyprawić solą, pieprzem, ewentualnie wegetą. Nakładać farsz na kotleciki, zwinąć je w ruloniki i zawinąć w folię aluminiową jak cukierki. Piec w piekarniku pół godziny w temperaturze 180 stopni (blachę posmarować olejem).
Cukierki z piersi indyka świetnie się komponują z sosem pieczarkowym (najprościej przygotować sos na bazie podsmażonej cebuli i pieczarek, z dodatkiem sosów pieczarkowych dostępnych w marketach, na końcu dodać 30-proc. śmietankę i chwilę całość podgotować).
Nowiny Jeleniogórskie nr 40/2008 z 30 IX 2008r.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...