To jest archiwalna wersja serwisu nj24.pl Tygodnika Nowiny Jeleniogórskie. Zapraszamy do nowej odsłony: NJ24.PL.
marca 24, 2012

Dla biednych studentów lub poszczących w piątki mogą być proste i tanie w przygotowaniu ziemniaczane kotleciki. Oto w jaki spsób uczniowie trzeciej klasy technikum żywienia w „Gastronomie” wykorzystują to najbardziej pospolite i polskie warzywo.

marca 17, 2012

Był już na słodko, teraz przyszedł czas na mięsno-warzywny farsz do naleśników. Jak widać to proste ciasto może stać się bazą nie tylko pod lekki deser, ale także błyskawiczny obiad dla całej rodziny. Oto trzy propozycje ich przyrządzenia według trzecioklasistów z technikum żywienia z sobieszowskiego „Rolnika”.

lutego 4, 2012

Nawet tysiąc i więcej złotych kosztowała maturzystów tegoroczna studniówka wraz z przygotowaniem i biletem dla partnera. Nie wszystkich jednak stać było na ten luksus. Poloneza w tym roku nie zatańczyli uczniowie ZSLiU  przy ul. Leśnej, czyli popularnego Gastronoma.

lutego 4, 2012

Tortem naleśnikowym w wykonaniu Natalii Przygody i Tomka Janiczaka z ZSLiU, czyli popularnego Gastronoma rozpoczynamy nasz weekendowy cykl „Gotuj z nj24.pl”, w którym co sobotę znajdziecie wyjątkową, ale przy tym śmiesznie prostą w wykonaniu potrawę. W jej przygotowaniu będą wam pomagać uczniowie trzech jeleniogórskich szkół gastronomicznych.  W przepisach nie zbraknie cennych rad i inspirujących pomysłów.