Produkty: 4 pstrągi (każdy do 220 g), 300 g świeżych borowików, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 150 ml 34 proc. śmietany, sól, pieprz.
Przygotowanie: dzień wcześniej pstrągi (bez głowy) wyfiletować, włożyć do zalewy przygotowanej z białego wina, oleju, soli, pieprzu, czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. W zalewie trzymać jeden dzień. Przygotować farsz: grzyby (połowę porcji) podsmażyć z cebulką (grzyby nie kroić drobno) i czosnkiem, przyprawić, wystudzić, zawinąć w rybę, spiąć wykałaczkami. Wsadzić do piekarnika na 30 minut (170 stopni C).
Przygotować sos: pozostałą część borowików pokroić tym razem drobniutko, podsmażyć z cebulą i czosnkiem, dodać śmietanę, chwilę dusić. Pstrągi w sosie borowikowym podawać z ziemniakami puree zmieszanymi z surowym jajkiem, uformowanymi na kształt gruszki, usmażonymi w głębokim oleju, ozdobionymi listkiem bazylii i goździkiem.
Nowiny Jeleniogórskie nr 26/2008 (24 VI 2008r.)
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...