Produkty: 4 duże dojrzałe pomidory, 100g sardynek lub tuńczyka (z puszki), 50g czarnych oliwek, 30g kaparów, 2 cebulki, 2-4 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki bułki tartej, szczypta soli i pieprzu, ocet winny (odrobina) lub sok z pół cytryny, sos sojowo-grzybowy (do smaku), ewentualnie odrobina białego wina, 4 łyżki startego parmezanu do posypania, natka pietruszki do ozdoby.
Przygotowanie: Odciąć z góry kapelusze pomidorów. Wydrążyć miąższ i smażyć na oliwie około 4 minut razem z pokrojonymi oliwkami, cebulkami, kaparami. Dodać tuńczyka, czosnek, a następnie pozostałe przyprawy i na koniec bułkę tartą (podsmażyć - sos musi odparować). Farsz nakładać do pomidorów. Posypać paremezanem (ser sam się roztopi). Przybrać natką pietruszki. Przykryć pomidory kapeluszami.
Nowiny Jeleniogórskie nr 22/09.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...