Składniki zagnieść rękami. Ciasto podzielić na trzy części - upiec trzy placki. Piec pół godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (blacha niewielka: 30 x 40 cm).
Masa: pół litra mleka, 1 szklanka cukru, 6 łyżek kaszy mannej (nie błyskawicznej). Z wymienionych składników ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć następnie z kostką margaryny.
Pierwszy placek posmarować cienką warstwą dżemu wiśniowego i masą, przełożyć drugim plackiem, nałożyć warstwę masy, wierzch trzeciego placka polać polewą. Polewę przygotować z 4 łyżek mleka, 4 łyżek cukru, 1 łyżki margaryny, 2 łyżek kakao (zagotować i przestudzić).
KACZKA nadziewana naleśnikami
Kaczkę francuską wyfiletować, obciąć skrzydła, umyć, oprószyć na noc solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem. Podroby z kaczki ugotować z 1 marchewką, 1 pietruszką, 1 selerem, 1 porem, a następnie przepuścić przez maszynkę. Farsz doprawić solą i pieprzem. Usmażyć 10 naleśników i pokroić je jak na makaron. Farsz zmieszać z pokrojonymi naleśnikami. Nafaszerować kaczkę, otwór zaszyć nitką. Piec 1,5 godziny w rękawie (bez dodatkowego tłuszczu) w temperaturze 170 stopni. Wystudzoną kaczkę kroić w plastry. Podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło z ziemniakami, ryżem i kiszoną białą kapustą.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...