JABŁKO SMAŻONE z lodami w karmelowym oceanie (przepis dla 5 osób)
Produkty: 5 jabłek, 1/4 kostki masła, 5 łyżek cukru, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka cynamonu, pół szklanki białego wina (może być półsłodkie lub wytrawne), lody waniliowe w ilości dowolnej.
Przygotowanie: Przygotować karmel z masła, cukru, cukru waniliowego i cynamonu. Obrać jabłka, wydrążyć środki, pokroić w grube plastry. Tak przygotowane jabłka podsmażać w karmelu 2-3 minuty z obu stron. Kolejną minutę dusić jabłka podlewając winem. Deser podajemy z lodami waniliowymi (jabłka polewamy syropem karmelowym).
Nowiny Jeleniogórskie nr 20/09
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...