To jest archiwalna wersja serwisu nj24.pl Tygodnika Nowiny Jeleniogórskie. Zapraszamy do nowej odsłony: NJ24.PL.

"Wyprodukowano Pod Śnieżką" z jubileuszem i z gwiazdami

"Wyprodukowano Pod Śnieżką" z jubileuszem i z gwiazdami

7 września 2018 jeleniogórski Plac Ratuszowy zapełni się straganami, a cała „winę” za to zamieszanie ponosi 16. Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano Pod Śnieżką”. 

Tegoroczna impreza będzie wyjątkowa, ponieważ jubileusz 25-lecia KARR, czyli organizatora przedsięwzięcia, zobowiązuje! Tysiące produktów. Setki smaków. Serce regionu w jednym miejscu. I gość specjalny - Robert Makłowicz ze swoim kulinarnym show. A czym uraczy publiczność podczas wystawy produktów regionalnych „Wyprodukowano pod Śnieżką”?
Danie pierwsze to:
Risotto z izerskim szafranem i serem owczym, podane z duszoną w warzywach jagnięciną.
Druga propozycja to:
Sałatka ze szpinaku i lokalnej dyni z dressingiem z oleju rzepakowego i kozim serem.
Druga kulinarna gwiazda to - Julka Cymbaluk (zwyciężczyni II edycji MasterChef Junior).
Ona również poczęstuje publiczność wyjątkowymi daniami:
Na słono poda:
Karkonoskie kaszotto podlane białym winem z warzywami i boczkiem
Na słodko:
Miodową fantazję
Od regionalnych producentów, już tradycyjnie będzie można kupić  wędliny, sery, pieczywo, przetwory, miody oraz rękodzieło.
16. Wystawa Produktów Regionalnych „Wyprodukowano Pod Śnieżką” to także występy zespołów folkowych, animacje dla dzieci oraz koncert Kapeli Timingeriu. Szczegóły na www.karr.pl