
Mistrzostwa młodych kucharzy wymyślił Marek Szopiński, prezes Jeleniogórskiego Zrzeszenia Handlu i Usług.
-Startują uczniowie szkół gastronomicznych, ale konkurs kierujemy do... pracodawców. Nie ma bowiem płaszczyzny, na której przyszli pracodawcy mogliby poznać możliwości uczniów szkół gastronomicznych – komentował Marek Szopiński, zapowiadając kolejne edycje konkursu, który rozegrano w ZSLiZ nr 2 w Jeleniej Górze.
Andrzej Świderski, dyrektor „Sandry” w Karpaczu był jedynym pracodawcą, obserwatorem konkursu. -Taki konkurs to świetny pomysł, bo mobilizuje uczniów do pracy – powiedział – W podaniach o pracę młodzi kucharze chwalą się umiejętnościami, a później nie zawsze potrafią wyciąć pierś z kurczaka.
-Zależy nam, aby młodzież szlifowała umiejętności, pokazała, co potrafi – tłumaczyła Krystyna Żak, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych.
Pierwsza edycja mistrzostw kucharzy zgromadziła ekipy jedynie z jeleniogórskich szkół. Wysokie pozycje w konkursie zajęli także: Michał Schab i Łukasz Lancewicz (II miejsce) oraz Paweł Wolski i Mateusz Juszczyszyn z ZSLiU w Jeleniej Górze. W przyszłym roku organizatorzy chcą rozszerzyć konkurs na szkoły z Kotliny a nawet Dolnego Śląska.
Komentarze (2)
..Panowie lubia gotowac,bo lubia..JESC !!.Dlatego maja..duze BRZUSZKI.. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
o matko! piipi opanowala nastepny portal!