Najmłodsi pod okiem starszych uczniów przygotowywali ciasto, wycinali ciastka, sami je przyozdabiali i piekli. - Będą choinki, księżyce, serduszka – wymieniały Karolina i Ola, uczestniczki zajęć. - Najtrudniejsze jest rozwałkowanie ciasta, ale starsi nam pomagają.
Zajęcia nazywały się „Mały Kuchcik”. - Dzieci od tygodnia żyły tym spotkaniem – przyznaje Mirosława Sokół, opiekunka. - Przynosiły produkty spożywcze: bitą śmietanę, posypki. Mogliśmy takie zajęcia zrobić u siebie, ale ważna jest zmiana otoczenia. Dzieci wyszły z przedszkola, poznali starszych uczniów, nauczyły się czegoś nowego – mówi Mirosława Sokół.
To ciekawa forma promocji, trudno jednak przewidzieć, ilu z tych przedszkolaków w przyszłości będzie uczyło się w „Handlówce”. - Na pewno są wśród nich nasi przyszli uczniowie – przyznała Danuta Pawłowicz, dyrektor ZSLiZ nr 2. - Zawód kucharza jest bardzo atrakcyjny, większość naszych absolwentów nie ma problemów ze znalezieniem pracy.
Maluchy na razie nie myślą, gdzie będą uczyły się w przyszłości. Najważniejsze, że słodkości, które tak pieczołowicie przygotowały, utonęły w ich brzuchach.
ZOBACZ WIĘCEJ ZDJĘĆ
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...