Przygotowanie: 12 godzin wcześniej marynujemy polędwiczki (olej, 1 łyżka musztardy, 3 ząbki czosnku, zioła (ulubione). Wyjmujemy polędwiczki z marynaty i obsmażamy z obu stron krótko (po 1,5 minuty). Pod koniec smażenia podlewamy winem czerwonym, sosem sojowym (odrobina) i wywarem - dusimy przez chwilę. Cukinię kroimy na plastry, solimy, obsmażamy na oliwie na złoty kolor. Kurki blanszujemy. Kapustę pekińską szatkujemy. Cebule kroimy w piórka. Kurki i warzywa podsmażamy, doprawiamy solą ziołową, podlewamy odrobiną białego wina i wywarem (dolewamy wywar podczas smażenia na bieżąco według potrzeb), dodajemy odrobinę masła. Polędwiczki układamy na warzywach.
Nowiny Jeleniogórskie nr 24/09.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...