PIERŚ z KURCZAKA nadziewana ANANASEM
Do 1 dużej piersi, potrzebujemy niecałą 1 puszkę ananasa. Nacinamy pierś z kurczaka, tworząc „kieszeń”. Oprószamy delikatnie mięso solą, pieprzem, ewentualnie ulubionymi przyprawami. Ananasa odsączamy, kroimy w kostkę, wkładamy w kieszeń. Pierś spinamy wykałaczkami i obtaczamy w tradycyjnej panierce (jajko, bułka tarta). Smażymy pierś na patelni z dwóch stron ((około 10 minut na małym ogniu).
SURÓWKA z kapusty pekińskiej
Produkty: pół kapusty pekińskiej, 1 mały ogórek, 2 pomidory, ćwiartka selera, 1 mały por, 1 marchewka, 1 pietruszka, koperek świeży, przyprawy: sól, pieprz, papryka i tymianek.
Kapustę szatkujemy, ogórek i por kroimy w półksiężyce, pomidory w kostkę, marchewkę, seler i pietruszkę w kostkę. Składniki mieszamy, doprawiamy przyprawami, skrapiamy olejem.
Nowiny Jeleniogórskie nr 34/09.
Komentarze (1)
Do ananasa jeszcze sera żółtego proponuję dodać, albo pierś z kurczaka nadzianą ananasem zrobić pod pierzynką sera :D