To jest archiwalna wersja serwisu nj24.pl Tygodnika Nowiny Jeleniogórskie. Zapraszamy do nowej odsłony: NJ24.PL.

Festiwal Smaków Liczyrzepy

Festiwal Smaków Liczyrzepy

Przysmaki kuchni karkonoskiej i dolnośląskiej, konkursy i pokazy pysznych dań, kiermasz produktów regionalnych, warsztaty rękodzielnicze i parada Ducha Gór oraz lokalni wykonawcy i zespoły folklorystyczne były główną atrakcję niedzielnego festiwalu kulinarnego przy ”Dworze Liczyrzepy” w Karpaczu. Gościły tu setki mieszkańców miasta pod Śnieżką i okolic, liczni turyści i wczasowicze.

Pokazowe dania kucharzy amatorów i profesjonalistów z renomowanych restauracji oceniało jury, w którym fachowe i życzliwe uwagi wypowiadała zwyciężczyni drugiej edycji telewizyjnego Master Chefa Beata Śniechowska. Po raz pierwszy wręczono 16 certyfikatów „Karkonoska Marka Lokalna” (znak prawnie zastrzeżony). Aż 50 wystawców zaprezentowało lokalne produkty żywnościowe, artystyczne, rzemieślnicze oraz oferty usług turystycznych.

Więcej o trzeciej edycji Festiwalu Smaków Liczyrzepy we wtorkowym numerze „NJ”.

DSC_0179.JPG
DSC_0180.JPG
DSC_0193.JPG
DSC_0195.JPG
DSC_0205.JPG
DSC_0206.JPG
DSC_0208.JPG
DSC_0213.JPG
DSC_0218.JPG
DSC_0222.JPG
DSC_0227.JPG
DSC_0231.JPG
DSC_0233.JPG
DSC_0236.JPG
DSC_0239.JPG
DSC_0244.JPG
DSC_0254.JPG
DSC_0258.JPG
DSC_0266.JPG
DSC_0268.JPG
DSC_0270.JPG
DSC_0275.JPG
DSC_0279.JPG
DSC_0295.JPG
DSC_0296.JPG
DSC_0303.JPG
DSC_0310.JPG
DSC_0315.JPG
DSC_0316.JPG
DSC_0317.JPG
DSC_0320.JPG
DSC_0327.JPG
DSC_0335.JPG
DSC_0337.JPG
DSC_0341.JPG
DSC_0351.JPG
DSC_0369.JPG
DSC_0374.JPG
DSC_0382.JPG
DSC_0398.JPG

Komentarze (2)

mieszkam tu 40 lat i nie znam ani jednego produktu ani potrawy dolnośląskiej. No może piwo lwóweckie. Może ktośmnie oświeci zanim umrę

Keselica,miody pitne,golabki kruzewnickie a i ostatnio widzialam nowy browar na Miedziance :)choc potrawa on nie jest :D pozdrawiam