To jest archiwalna wersja serwisu nj24.pl Tygodnika Nowiny Jeleniogórskie. Zapraszamy do nowej odsłony: NJ24.PL.

Wysmakowane popołudnie w Hotelu Mercure

Wysmakowane popołudnie w Hotelu Mercure

Na doroczne spotkanie w Hotelu Mercure Jelenia Góra licznie stawili się przedstawiciele zaprzyjaźnionych firm i instytucji. - To świetna sposobność, żeby spotkać się z tymi, z którymi na co dzień współpracujemy i w luźnej atmosferze przy wykwintnych daniach i napojach porozmawiać, lepiej się poznać – mówił Marek Rajski, dyrektor hotelu.

Przy tej okazji zaprezentowana została nowa karta tutejszej kuchni – Winestone. Wyszukane potrawy w niecodziennych kombinacjach zostały wyeksponowane w iście artystycznym stylu – zwłaszcza przystawki i desery. Forma zdecydowanie nadążała za treścią. Do wszelkiego rodzaju dań można było dobrać właściwe wino dzięki pomocy dwóch sommelierów. Swobodny dobór rozmówców, dań i trunków – czegóż trzeba więcej? Wśród wielu gości szczególnie serdecznie witany był Zdzisław Ziomek, wieloletni poprzedni dyrektor jeleniogórskiego hotelu, dziś kierujący największym hotelem we Wrocławiu.

Dariusz Wyborski, szef kuchni Hotelu Mercure szczególnie polecał dorsza z cukinią, łososia w sosie pomarańczowym oraz łopatkę wieprzową zapieczoną w cieście francuskim ze śliwką marynowaną i zapieczona z boczkiem. Mistrz Wyborski prosił, aby przyjrzeć się też hamburgerowi. Nie był to fast food, a tort. Taki żart kulinarny. Bardzo smaczny żart.

IMG_5189.jpg
IMG_5190.jpg
IMG_5192.jpg
IMG_5195.jpg
IMG_5196.jpg
IMG_5199.jpg
IMG_5202.jpg
IMG_5207.jpg
IMG_5209.jpg
IMG_5210.jpg
IMG_5212.jpg
IMG_5213.jpg
IMG_5220.jpg
IMG_5223.jpg

Komentarze (3)

Taka wyżera ze na zdjęciu nr 6 pan z wąsem zabrał na nią syna albo wnuka

Prywatna firma, prywatna wyżera, co nas to w ogóle obchodzi?