Dla amatorów wykwintnych a szybkich obiadów podajemy sprawdzony przepis na francuską bardzo prostą zupę cebulową i kotleciki jagnięce w sosie czosnkowo-rozmarynowym.
ZUPA CEBULOWA (na 2 osoby)
Produkty: 1 duża cebula, 400 ml wywaru drobiowego, 1 kieliszek białego wina wytrawnego, odrobina masła, parmezan tarty i grzanki.
Przygotowanie: cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle, dodać wino, zredukować, wlać gorący bulion, doprowadzić do wrzenia. Podawać w miseczkach z grzankami, zupę posypać tartym parmezanem.
KOTLETY JAGNIĘCE w sosie czosnkowo-rozmarynowym (na 2 osoby)
Produkty: 500 g combra jagnięcego, 1 ząbek czosnku, 1 gałązka rozmarynu, 1 kieliszek czerwonego wina wytrawnego, 1 łyżeczka miodu, sól, pieprz do smaku, masło, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
Przygotowanie: comber jagnięcy kroimy na kotlety, rozgniatamy delikatnie ręką, obsmażamy do zrumienienia z obu stron, dodajemy posiekany rozmaryn i rozdrobniony czosnek, sól, pieprz, podlewamy winem i odrobiną wody, dodajemy miód, dusimy chwilę, zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną. Kotlety podajemy z puree z ziemniaków i brokułami z wody.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...