Obok stołu ze świątecznymi daniami z nutą wiosennych inspiracji szefów kuchni, pojawiły się dania tradycyjnie związane z polskim stołem Wielkiej Nocy: żur, szynki i kiełbasy wędzone, schab pieczony z morelą, galarety wieprzowe czyli studzienina albo „trzęsionka”, kulebiaki, sałatki. Rarytasem był łosoś zawijany we włoskiej kapuście w sosie holenderskim z białymi szparagami i pasztet z wątróbką drobiową zawijany w boczek. Hitem dla łasuchów były tradycyjne wypieki Tomasza Warszewskiego: mazurki bakaliowe, mazurki sudeckie, baby drożdżowe. Nic dziwnego, że goście dopisali...
Komentarze (1)
ciasta były podobno wspaniałe- tak mówili znajomi
Ja wypróbowałam sałatki. Mnie smakowała buraczana z cienkim plastrem czerwonego gotowanego buraka , pokrojomnym burakiem w kostkę- gotowanym i jajkiem na twardo też gotowaniym , super :lol: :lol: :P