Schronisko nieczynne jest od 1 października. W tym czasie przeprowadzono remont zaplecza kuchennego i korytarza.
- Turyści tego nie zobaczą, ale kuchnię mamy teraz na miarę XXI wieku. Nie ma drugiej takiej w całych Karkonoszach – cieszy się Mirosław Godyń, który od 15 lat prowadzi to schronisko należące do jeleniogórskiej spółki Sudeckie Hotele i Schroniska PTTK (w całości z kapitałem PTTK).
W korytarzu schroniska, ze względu na wymogi przeciwpożarowe, zdjęto boazerię.
- To dopiero początek remontu, zamknięcie tego etapu. Mam nadzieję, że pod koniec 2018 roku remont obejmie nowe adaptacje pokoi. Wszystkie pokoje będą z łazienkami - mówi gospodarz schroniska.
Inwestycja w schronisku była ogromnym wyzwaniem logistycznym. Andrzej Mateusiak (Oddział PTTK „Sudety Zachodnie”) zdradził, że na górę trzeba było wwieźć prawie 36 metrów sześciennych gotowego betonu, ułożyć prawie 11 kilometrów różnych instalacji (elektryczna, przeciwpożarowa, sygnalizacyjna, wodna, kanalizacyjna).
- Historyczny piec węglowy, kaflowy z płytami do gotowania, własnym sumptem odtworzył w kuchni dzierżawca schroniska, Mirosław Godyń – donosi Andrzej Mateusiak.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...