POLEWKA RYBNA Z PSTRĄGA (przepis na 6 osób)
Produkty: 1 pstrąg, 2 jajka, 1/3 masła, pół małego pojemnika 12-proc. śmietany, koperek.
Przygotowanie: Surowego pstrąga (obranego ze skóry, bez ości) zemleć. Masło utrzeć, dodając następnie na przemian - stale ucierając - po 1 łyżce mielonego pstrąga i surowe żółtko. Doprawić solą i pieprzem, dodać ubitą pianę z 2 jaj. Formować małe kuleczki, obtaczać w bułce tartej, smażyć na patelni z rozgrzanym olejem i masłem na złoty kolor. Kulki wrzucić do garnka, dolać 1 - 2 l wody, całą cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować 15 - 20 minut. Doprawić polewkę solą i pieprzem. Dodać śmietanę, 1 żółtko, cytrynę do smaku, zagęścić 2 łyżkami mąki.
Nowiny Jeleniogórskie nr 28/2008 z 8 VII 2008r.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...