Sposób przyrządzenia:
Rodzynki namoczyć; drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości letniego mleka. Do obszernej miski wsypać mąkę, dodać zaprawę drożdżową, masło, cukier oraz resztę mleka i mieszać aż do utworzenia gładkiej masy. Do ciasta dodać sok z cytryny oraz odcedzone rodzynki, a na końcu sól. Ponownie wymieszać całość starannie. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut, do wyrośnięcia. Nabierać ciasto większą łyżką (może być łyżka do zupy lub łyżka do nakładania lodów) i piec w głębokim oleju o temperaturze 180 stopni Celsjusza. Piec jednocześnie taką ilość pączków, aby swobodnie pływały w oleju. Opiekać je 3 do 4 minut. Podawać gotowe pączki posypane cukrem pudrem.
Nowiny Jeleniogórskie nr 1/09
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...