To jest archiwalna wersja serwisu nj24.pl Tygodnika Nowiny Jeleniogórskie. Zapraszamy do nowej odsłony: NJ24.PL.

Festiwal smaków karkonoskich

Festiwal smaków karkonoskich

Wędzone szynki, pstrągi i łososie, pieczone ziemniaki, polędwiczki zawijane w boczek, grzyby i jabłka pieczone z piersią z kaczki podawano w jeleniogórskim Hotelu Mercure w ramach „Festiwalu smaków z karkonoskich lasów, strumyków i pól”. Jesienną biesiadę w Hotelu Mercure umilała czeska kapela i czeskie piwo.

Po kuchniach regionalnych, narodowych, szef kuchni Hotelu Mercure postawił na rodzime smaki. Można było spróbować risotto z kurkami z polędwiczkami grillowanymi, pieczoną łopatkę z faszerowanymi ziemniakami, zapiekane naleśniki z jarzynami, sałatki podawane w opiekanych bułeczkach. Akcentem egzotycznym były choćby czarne (farbowane naturalnym barwnikiem z mątwy) pierożki nadziewane krewetkami. Goście podziwiali mistrza świata w grillowaniu przy pracy oraz finalistkę Mistrzostw Polski Baristów.

ZOBACZ ZDJĘCIA

Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich
Festiwal smaków karkonoskich