BABKA BAKALIOWA SZWEDZKA (porcja na 2 foremki po 50 dag)
Produkty: 3 szklanki mąki pszennej, 1,5 szklanki cukru, 4 jaja, 4/5 kostki masła (lub margaryny), 25 dag twarożku homogenizowanego waniliowego, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, olejek waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bakalie: rodzynki, skórka pomarańczowa, orzechy włoskie, tłuszcz do nasmarowania formy do pieczenia.
Przygotowanie: zmiękczone masło utrzeć z cukrem, dodać twarożek, żółtka, śmietanę, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz białka ubite na pianę. Wszystko dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać bakalie. Ciasto włożyć do nasmarowanych tłuszczem foremek. Piec około 45 minut w temperaturze 190 stopni.
Nowiny Jeleniogórskie nr 40/09.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...