Przy tej okazji zaprezentowana została nowa karta tutejszej kuchni – Winestone. Wyszukane potrawy w niecodziennych kombinacjach zostały wyeksponowane w iście artystycznym stylu – zwłaszcza przystawki i desery. Forma zdecydowanie nadążała za treścią. Do wszelkiego rodzaju dań można było dobrać właściwe wino dzięki pomocy dwóch sommelierów. Swobodny dobór rozmówców, dań i trunków – czegóż trzeba więcej? Wśród wielu gości szczególnie serdecznie witany był Zdzisław Ziomek, wieloletni poprzedni dyrektor jeleniogórskiego hotelu, dziś kierujący największym hotelem we Wrocławiu.
Dariusz Wyborski, szef kuchni Hotelu Mercure szczególnie polecał dorsza z cukinią, łososia w sosie pomarańczowym oraz łopatkę wieprzową zapieczoną w cieście francuskim ze śliwką marynowaną i zapieczona z boczkiem. Mistrz Wyborski prosił, aby przyjrzeć się też hamburgerowi. Nie był to fast food, a tort. Taki żart kulinarny. Bardzo smaczny żart.
Komentarze (3)
Taka wyżera ze na zdjęciu nr 6 pan z wąsem zabrał na nią syna albo wnuka
Prywatna firma, prywatna wyżera, co nas to w ogóle obchodzi?