Do Bolesławca mogła trafić niewielka ilość mięsa z Irlandii. Nie wykluczone, że było ono zatrute dioksynami, choć nie ma na to w tej chwili żadnych dowodów. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, sprowadził je jeden z pośredników spoza miasta. Mięso, prawdopodobnie mrożony boczek, zostało już wycofane ze sprzedaży i jest obecnie badane.
Powiatowe służby weterynaryjne nie udzielają na ten temat więcej informacji.
Kupowanie mięsa w bolesławieckich sklepach jest całkowicie bezpieczne. Jak sie okazuje także zatucie się skażonym mięsem nie jest takie proste. Należałoby je spożyć w dużych ilościach lub jeść przez bardzo długi okres.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...