Dzieci poznają w praktyce specjalności kuchni regionalnej. Lepią „podgórzyńskie pierożki” i wycinają ciasteczka udające pierniczki. Warsztaty połaczone są z edukacyjną grą: kiedy ulepione pierożki lądują w garnku, dzieci z pomocą rodziców wędrują szlakiem znaków pozostawionych przez Ducha Gór – Liczyrzepę. Zanim spróbują regionalnych pierożków, które same ulepiły, słuchają legend o Liczyrzepie, oglądają jego wizerunki i zbierają specjalne pieczątki.
- To fajny sposób spędzenia czasu. Można poznać nowe sposoby produkcji potraw z tych obszarów. Dzieci dowiadują się o Duchu Gór – chwaliła warsztaty Agnieszka Ługowska z Poznania, mama Oli i Zuzi.
Warsztaty kulinarno-edukacyjne dla dzieci i młodzieży w Krainie Ducha Gór zorganizowało Stowarzyszenie Wspierania Kształcenia Młodzieży w Karpaczu. Jeśli ktoś nie ma pomysłu, jak spędzić z dziećmi wolny weekendowy czas, Duch Gór zaprasza do Dworu Liczyrzepy.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...