- Gout de France to niesamowite wydarzenie, organizowane przy współpracy z ambasadorami Francji w każdym kraju. Szkoda, że to tylko jeden dzień w roku. Każdy szef kuchni wybiera dowolny zestaw menu, który poleca swoim gościom – tłumaczy Michel Labarre, Mistrz Kuchni Francuskiej. Na ten szczególny dzień przygotował krewetki na biszkopcie z sosem curry, ślimaki na cieście francuskim, polędwicę wieprzową w sosie Dijon oraz gratte (rodzaj zapiekanki na bazie ziemniaków). Nie zabraknie deski serów, a na deser musu czekoladowego.
Gout de France zorganizowano w Polsce po raz siódmy. Francuskie dania promuje dziś w Polsce ponad 700 restauratorów.
Komentarze (3)
Szkoda ,ze takie informacje pojawiają się po fakcie , a nie przed imprezą.
We francji na pomarańczy goła małpa sobie tańczy... Stop ustawie 447
We francji na pomarańczy goła małpa sobie tańczy... Stop ustawie 447