
To była już dziewiąta edycja warsztatów, wcześniej organizowanych w formie konkursu. Niespodzianką był temat i nowoczesny sprzęt kuchenny, który mistrz Piotr Motała przywiózł z sobą:
- Takiego sprzętu szkoły nie posiadają. To coś, czego nie zobaczą na wielu kuchniach. Wszyscy stawiają teraz na sezonowość i naturalność w kuchni. Młodzież mogła zobaczyć, jak się gotuje nowocześnie.
- Świetne warsztaty, kuchnia innowacyjna. To, czego młodzież się nauczyła, widać na stołach. Uczniowie chętnie pracowali, współpracowali zamiast rywalizować – chwaliła warsztaty nauczycielka zawodu, Iwona Łaczna z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Karpaczu. Zdradziła, że nauczycielom zawodu także marzą się podobne warsztaty jak dla młodzieży.
Podczas finałowej gali młodzież serwowała między innymi dania z kaczką, polędwicą wołową i wieprzową gotowaną w temperaturze 56 stopni. Pierś z kaczki gotowano taką metodą...12 godzin.
Nikola Sajda uczestniczyła w warsztatach po raz trzeci:
- Za każdym razem zdobywamy nowe doświadczenia. Tym razem podobało mi się, że ze zwyczajnych surowców przy pomocy nowoczesnego sprzętu do gotowania, korzystając z metody długiego gotowania w niskich temperaturach możemy stworzyć fantastyczne potrawy.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...