- Zawsze lubiłem gotować, ale na poważnie i świadomie zająłem się tym około 3-4 lat temu – opowiada Kacper. Gotował głównie dla siebie, bo rodzice lubią raczej tradycyjne smaki. Potem postanowił się tym podzielić z innymi i pokazuje swoje potrawy na facebooku i instagramie. Dodaje filmy i przepisy.
Łączy nietypowe smaki. Szuka nowych połączeń. Wśród przepisów można znaleźć między innymi brzoskwiniowego kurczaka z chrupiącym batatem, podpłomyka z boczniakiem i ziemniaki z kotletem w autorskim wydaniu.
- Lubię kuchnię meksykańską, azjatycką, wyrazistą – mówi Kacper.
20-latek jest studentem geodezji na Politechnice Wrocławskiej. Przyznaje jednak, że te studia to nie jest jego bajka i chętnie zamieniłby je na coś innego. Jego marzeniem jest własna restauracja z autorskimi potrawami. Może gdzieś w naszym regionie, bo jego zdaniem w Jeleniej Górze brakuje lokali z interesującymi, nietuzinkowymi potrawami. Króluje pizza i gyros. On serwowałby na przykład bułeczki bao z krewetkami w owocowych smakach, które dały mu miejsce na liście kandydatów do programu MasterChef.
Organizatorzy w tym roku postanowili dać tak zwany złoty bilet osobie, która otrzyma najwięcej głosów w internetowym castingu.
Na Kacpra Lacha można je oddawać w sobotę i niedzielę (23 i 24 maja) na stronie https://masterchef.tvn.pl/aktualnosci,1613,n/wybieramy-pierwszego-uczest....
Komentarze (9)
Super! Zagłosowane
"kurczak z chrupiącym batatem" brzmi kurde ciekawie.
Jak chce to do MC Donalda w Jeleniej go mogę przyjąć! Od zaraz! W MC drive non stop kolejka..
Powodzenia! Spełniaj marzenia chłopaku :)
No i kogo to
Jaka piękna chłopaka
Nawet na najbardziej fajnego newsa odezwą się idioci na zasadzie : nie wiem, nie rozumiem ale się wypowiem.
A tak do sedna, fajnie że chłopak ma pasję którą chce realizować :)
Kacper nie przejmuj się frustratami. Rób swoje !
"20-latek jest studentem geodezji na Politechnice Wrocławskiej. Przyznaje jednak, że te studia to nie jest jego bajka i chętnie zamieniłby je na coś innego."
To po co szedł na te studia, skoro to nie jego bajka?
Mógł iść od razu do szkoły gastronomicznej.