CIASTO
30 dkg mąki pszennej
1 żółtko
1/2 szklanki cukru pudru
20 dkg margaryny
MASA
5 białek
2 szklanki cukru pudru
2 łyżki miodu
60 dkg orzechów włoskich
Margarynę utrzeć z żółtkiem, mąką i cukrem pudrem. Jednolitej konsystencji ciasto wkładamy na pół godziny do lodówki. Następnie wykładamy nim blachę i pieczemy przez około 10 minut w rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza piekarniku.
Z białek ubijamy pianę, do której wsypujemy dwie szklanki cukru pudru. W międzyczasie rozgrzewamy miód, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Przesmażamy orzechy włoskie i łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę wlewamy na upieczone wstępnie ciasto i ponownie pieczemy przez około 20 minut w tej samej temperaturze co poprzednio.
DEKORACJA
Dla chętnych proponujemy zrobienie świątecznej dekoracji. Wystarczy rozpuścić tabliczkę białej bądź ciemnej czekolady w rondelku, który ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Dekorację wykonujemy na ostudzonym mazurku przy pomocy szprycy.
Ostatnio komentowane
allergy asthma relief asthma rates
stromectol for sale http...
allergies and kids options treatment center
albuterol inhaler without...
Może cymbale zaczniesz się czepiać tych na górze?Boisz się prymitywów z...
severe hair loss gi journal
ivermectin for humans http ivermectin...
journal of gastrointestinal endoscopy fish allergy symptoms
...