Specyfiką dań z karty Winestone, obowiązującej w całej sieci hotelowej Mercure, jest połączenie zakąsek i dań głównych z wybornymi winami.
-Winestone to specyficzny sposób serwowania dań i klimat spożywania posiłów. Niektóre dania można jeść... rękoma, krusząc przy tym bagietką – tłumaczył gościom specyfikę restauracji Winestone, szef kuchni w Hotelu Mercure, Dariusz Wyborski.
Podano stek z polędwicy wołowej na fasolce francuskiej z boczkiem, polędwiczki wieprzowe z grzybowym ragout z pomidorkami cherry smażonymi w oliwie cytrynowej, dorsza na warzywnym tagliatelle, łososia norweskiego na świeżym szpinaku z pomarańczowym sosem, a nawet hamburgera wołowego. Różne gatunki serów sprowadzono z Francji. Powodzeniem cieszyły się wędzone ryby, misternie ułożone na kamiennych tablicach, choćby śledź przywieziony prosto z Holandii.
Komentarze (8)
Goście na zdjęciach to nasza elita na darmowej wyżerce?
szewc
Perły rzucane przed wieprze...
świnie jedzą świnie
Cudowne widoki na zdjęciach :). Za wszystko inne zapłacisz kartą Master Card! Pozdrawiam Anonimixa.