Gala Gault&Millau odbyła się kilka dni temu w Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu. Podczas niej m.in. nagrodzono najlepszych szefów kuchni w Polsce. W gali uczestniczyło ponad 600 gości, w tym blisko 400 szefów kuchni. Jak zwykle, odbyła się też premiera najnowszego „Żółtego Przewodnika Gault&Millau”. W nim po raz pierwszy znalazły się dwie restauracje z naszego regionu. To: Cytrynowy Pieprz z Jeleniej Góry i Restauracja Kolorowa z Karpacza. Serdecznie gratulujemy.
Komentarze (11)
A BAR U JOLKI z Piechowic?????
sie spalił dzis
Bardzo ładnie. Cytrynowy Pieprz od dawna zwraca uwagę wysokim poziomem sztuki kulinarnej i programem degustacji win. Bo prawdziwie włoska restauracja to nie zwykła sieciowa pizzeria bazująca na półproduktach. Fajnie, że mamy takie lokale w Jeleniej Górze!
,, nie chodze po restauracjach,bo moja sp.Katarzyna gotowala
najwspanialej
Gratulacje
A tak po prawdzie, to nie tylko dwie z regionu, ale więcej restauracji: bo także o jednej ze Szklarskiej Poręby, Karpnik, Wojanowa, Dobkowa... i z dalszej okolicy.
no ale co z BAREM U JOLKI?? taka regionalna kuchnia, regionalny napitek i REGIONALNE TOWARZYSTWO!!!!!
,,do MASAKRA,.. juz na samo brzmienie twojego nicku,odechciewa mi sie tego Baru
gratulacje Cytrynowy Pieprz
Brawo wielkie gratulacje to pokazuje że w Jeleniej można robiąc coś profesjonalnie żyć i zarabiać.Wzór dla wszystkich zrezygnowanych restauratorów...
Rzeczywiście, potwierdzam. Cytrynowy pieprz jest wyśmienity. Gratulacje i brawa. Trzymajcie poziom.